Kort nieuws

32 ERC Starting Grants naar Nederland

Leestijd: 1 minuut

Nederland sleept 32 van de 291 ERC Starting Grants in de wacht, bedoeld voor onderzoekers die een eigen team willen opbouwen. Voor België zijn tien subsidies beschikbaar, blijkt uit cijfers die de European Research Council heeft vrijgegeven. Zoals eerder al bekend werd, is de TU Delft de grote winnaar met zeven subsidies. Daarnaast ontvangen zes UvA-onderzoekers een grant en vier researchers van de Universiteit Utrecht.

Twee van de Starting Grants zijn bestemd voor UT-onderzoekers; Ivo Vellekoop van de vakgroep Biomedical Photonic Imaging doet onderzoek aan technieken om met lichtmicroscopie diep in biologisch weefsel te kijken. Alvaro Marin werkt aan het bouwen van nanodeeltjes voor ultragevoelige detectietechnieken. Aan de TUE krijgt Rudie Kunnen een grant voor zijn onderzoek aan turbulente stromen.

In België zijn drie van de Starting Grants zijn bedoeld voor onderzoekers aan de Vrije Universiteit Brussel, twee voor de KU Leuven, en twee voor de Université Catholique de Louvain. Aan de KU Leuven krijgt onder meer Simon Kuhn een subsidie krijgt voor onderzoek naar microfluïdica. Sofie Cambré van de Universiteit van Antwerpen gaat werken aan koolstofnanobuisjes.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content