Kort nieuws

31 Advanced Grants naar de lage landen

Leestijd: 1 minuut

De European Research Council (ERC) heeft in totaal twintig Advanced Grants a 2,5 miljoen euro toegekend aan Nederlandse onderzoekers. Voor Belgische onderzoekers zijn er elf van de prestigieuze beurzen. In totaal zijn 277 beurzen toegekend, waarbij Duitsland en Engeland de lijst aanvoeren met beide 47 toekenningen.

Er gaat onder meer een Advanced Grant naar Albert Polman van Fom voor zijn werk aan scanning electron optical nanoscopy. Aan de TU Delft gaat Yuli Nazarov werken aan de simulatie van topologische isolatoren met halfgeleider-juncties. Universiteit Utrecht-onderzoeker Jacques van Dongen krijgt een beurs voor onderzoek naar 2d-halfgeleiders. De toekenning voor TUE-hoogleraar Paul van den Hof was al eerder door de universiteit naar buiten gebracht.

In België gaan er vier beurzen naar de KU Leuven, onder meer naar Ingrid Verbauwhede die aan ‘post-Snowden’ beveiliging werkt en naar het werk aan datamodellen van Luc de Raedt. Verder krijgt Piet Demeester van de Universiteit Gent onder meer een beurs voor draadloze netwerken met ultrahoge capaciteit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content