2U backplane Kontron voor supersnelle beeld- en dataverwerking


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Kontron introduceert een PicMG 1.3-conforme 2U achterwand voor beeldverwerking, gaming, infotainment en netwerktoepassingen. De XPB-6E5PO ondersteunt PCI Express Gen 2, waardoor de backplane op de hoogste snelheid van 5 gigatransfers per seconde kan communiceren met de nieuwste beeld- en databorden. Bij gebruik van standaard grafische kaarten kan de achterwand tien displays voorzien van verschillende videosignalen; met high-end componenten kan dit oplopen tot veertig monitoren met ieder hun eigen content. Ook zijn zeer snelle beeldverwerkende systemen te bouwen die meerdere framegrabbers en grafische kaarten combineren, of ultrabreedbandige routers met geïntegreerde firewall en twee keer 10 Gigabit Ethernet voor up- en downstream.

Het I/O-arsenaal bestaat uit Ethernet, twee keer Sata en vier keer USB 2.0. Dit is uit te breiden via PCI Express x4 (drie keer), x8 en x16 (PEG). Daarnaast is er een PicMG 1.3-slot voor het system host board (SHB). Om bij elke standaard PicMG 1.3-module meerdere PCI Express Gen 2-interfaces te kunnen ondersteunen, heeft de XPB-6E5PO een geïntegreerde niet-blokkerende switch die vier PCI Express-sleuven verbindt met de PCI x16-interface van het SHB.