Tools&Toys

2,8 GFlops microprocessor Renesas

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Renesas lanceert met de SH7780 een microprocessor met Pentium-klasse drijvende-kommaperformance voor consumentenelektronica en industriële toepassingen. Het hart van de processor bestaat uit een SH-4A CPU en FPU met een maximumfrequentie van 400 MHz. Het vierwegs associatieve cachegeheugen is onderverdeeld in een instructie- en gegevensdeel, elk met een grootte van 32 kbyte. Een 128 bit interne bus optimaliseert de on-chip gegevensoverdracht.

De SH7780 heeft drie onafhankelijke externe bussen, een 32 bit DDR320 SDRam-controller, een standaard Nor Flash- en Nand Flash-controller en PCMCIA- en Atapi-controller. Verder beschikt de processor over een MMC-kaartinterface, een 32 bit PCI 2.2-controller op 33/66 MHz, een tweekanaals seriële interface met on-chip Fifo en een audiocodecinterface. De FPU is met zijn 2,8 GFlops geschikt voor 3D graphics, ondersteunt 64 bit precisie en heeft een 10-stage pijplijn. Renesas biedt ondersteuning aan voor Linux, QNX en Windows CE.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content