Profiel

27 jaar ondernemen in technologie

Jan van der Wel, Enno Romkema
Leestijd: 5 minuten

In de jaren tachtig filosofeerde een stel techneuten op een zolderkamer over een eigen bedrijf in de technische automatisering. Dat was het begin van Technolution. Oprichters Jan van de Wel en Enno Romkema hebben nog steeds de leiding bij het bedrijf. Veel van hun idealen, ideeën en dromen hebben ze kunnen vasthouden, maar een aantal hebben ze ook keihard moeten laten varen.

Onze ideeën voor het starten van een eigen bedrijf ontstonden zo‘n 27 jaar geleden. Met twee andere techneuten vonden we elkaar bij een gezamenlijke werkgever en deelden we de passie voor techniek. Ondernemen leek ons wel wat. Onze vaders hadden allebei een eigen bedrijf, dus het ondernemerschap was ons met de paplepel ingegoten.

Met elkaar filosofeerden we een jaar lang op een zolderkamer over het ondernemen met techniek. We wisselden ideeën uit over technische oplossingen, mogelijke klanten, bedrijfsnamen en vormgeving van een huisstijl. Het enthousiasme werd steeds groter en de ideeën concreter. We wisten wat we wilden: onze kennis van elektronica en software inzetten voor klanten in verschillende markten om zo innovatie te realiseren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content