Kort nieuws

2,2 miljoen voor Vlaamse medische-beeldensoftware

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Vlaamse Dobco Medical Systems ontvangt een investering van 2,2 miljoen euro van het eveneens Vlaamse investeringsfonds Fortino Capital. Dobco specialiseert zich in webgebaseerde oplossingen voor medische beelden en andere informatie. Met het geld wil het nationaal en internationaal uitbreiden. Het is op het moment actief in eigen land en in Cyprus, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zwitserland.

Dobco Medical Systems is opgericht in 2011 in Sint-Niklaas, nabij Antwerpen. Sindsdien is het snel gegroeid; negen op de tien ziekenhuizen in Vlaanderen gebruiken ondertussen het Pacsonweb-platform van Dobco om medische beelden en verslagen via een webbrowser te ontsluiten. Het bedrijf heeft een vergelijkbaar systeem voor radiologie en nucleaire geneeskunde. Op het moment telt het 24 werknemers en draait het een omzet van rond de drie miljoen euro per jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content