Kort nieuws

200 miljoen EU-lening erkent open-innovatie-ambities Philips Healthcare

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met een lening van 200 miljoen euro van de Europese Investeringsbank ziet Philips Healthcare zijn open-innovatie-strategie erkend. Het geld komt over een periode van tien jaar beschikbaar uit de Risk Sharing Finance Facility (RSFF), die investeert in relatief risicovolle R&D. De Eindhovenaren laten weten dat ze het geld niet inzetten voor een specifiek project, maar dat er nu meer onderzoeksprogramma‘s gaan lopen. Het betekent vooral dat Philips een ruimere kredietbasis krijgt tegen gunstige voorwaarden.

De overeenkomst is bijzonder te noemen omdat het de eerste lening is die de RSFF toekent. ’Door te investeren in open innovatie helpen we niet alleen Philips om voorop te blijven lopen met zijn R&D, maar ook de MKB-bedrijven waarmee het samenwerkt‘, legt Richard Willis van de Europese Investeringsbank uit. ’Dat gaat dus voornamelijk om de regio Eindhoven, maar ook om bedrijven in Duitsland.‘ Volgens Philips moest het voor de lening duidelijk laten zien dat het open innovatie omarmt en daar ook voor de toekomst op inzet.

De RSFF is een gezamenlijk project van de Europese Investeringsbank (EIB) en de Europese Commissie. Het geld komt van zowel de EIB als de Kaderprogramma‘s. Het fonds is bedoeld om innovatie te ondersteunen. In principe stimuleert het projecten van fundamenteel onderzoek tot aan de demonstratiefase.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content