Tools&Toys

2 Mpixel camerasensor Omnivision

Leestijd: 1 minuut

Omnivision lanceert met de OV2650 zijn derde generatie 2 Mpixel Camerachip-sensor. De sensor brengt digitale-cameraperformance naar mobieltjes in een 1/5 inch optisch formaat. Door een combinatie van Omnivisions bedrijfseigen 1,75 micron Omnipixel3-technologie met beeldsignaalverwerking behaalt de OV2650 een performance van 520 mV/lux-sec. Het dynamisch bereik van 85 dB maakt de camera geschikt voor geavanceerde videofunctionaliteit.

De geïntegreerde anti-shaketechnologie komt vooral tot zijn recht in situaties met weinig belichting: de camera krijgt daardoor een vaster beeld bij de langere belichtingstijd. Wanneer cameratelefoontjes met de sensor beweging detecteren, wordt de beeldstabilisatie geactiveerd en zorgt de sensor voor een scherper beeld. De OV2650 beschikt over een Mipi-interface voor snelle gegevensdoorvoer en een on-board JPeg-compressiemogelijkheid.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content