Kort nieuws

2 miljoen dollar investering voor resolutieverhogende resist

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Start-up Pixelligent heeft 2 miljoen dollar aan groeikapitaal opgehaald. Met dit geld wil de spin-off van de universiteit van Maryland resistmateriaal naar de markt brengen dat de resolutie van optische lithografie aanzienlijk opschroeft. 32 nanometer en kleiner zou daarmee mogelijk worden.

Volgens het bedrijf bevat zijn Reversible Contrast Enhancement Layer (R-Cel) nanokristallen die het licht van bestaande lithoapparaten beter focussen. Over het gebruikte kristalmateriaal wil Pixelligent niks kwijt. Het is de bedoeling om het kristalmateriaal te combineren met traditionele resistpolymeren zodat het eenvoudig te integreren is met bestaande apparatuur.

Pixelligent werd in 2000 opgericht binnen het incubatorprogramma van de universiteit van Maryland. Naast de resist heeft het bedrijf nog andere ijzers op het vuur, waaronder een chipcoating die het thermisch beheer moet verbeteren en een katalysator voor de massaproductie van waterstof.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content