Kort nieuws

170 banen weg bij Philips Turnhout

Leestijd: 1 minuut

Philips schrapt 170 van de 1150 arbeidsplaatsen bij zijn verlichtingsfabriek in Turnhout. Daarbij vallen rond de honderd gedwongen ontslagen. Er wordt steeds meer gevreesd voor het voortbestaan van de fabriek, alhoewel Philips tegen de Belgische media zegt dat het de site wil behouden als wereldwijd productie- en kenniscentrum voor professionele conventionele lampen. Maar tegelijkertijd zegt het ook dat er in 2015 nog verder afgeslankt zal worden.

De Turnhoutse fabriek maakt hogedruk-gasontladingslampen voor professionele toepassingen zoals de verlichting van snelwegen, stadions en winkels. Hier is steeds minder vraag naar door de overstap op led. Om dezelfde reden besloot Philips onlangs ook al om de fabriek in Terneuzen op te doeken. De krimp bij Turnhout is ook al enkele jaren gaande; drie jaar terug telde de locatie nog meer dan tweeduizend werknemers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content