Academica

11 procent meer vooraanmeldingen voor technische universitaire studies

Heleen Blesgraaf
Leestijd: 2 minuten

De drie Nederlandse TU‘s ontvingen tot 15 juni ruim 300 meer vooraanmeldingen dan een jaar eerder op dit tijdstip. Dat is een stijging van 11 procent. Bij de hogescholen kwamen 847 meer aanmeldingen binnen voor een technische opleiding, een toename van 8 procent. Dit blijkt uit cijfers van de IB-groep, waar scholieren hun keuze voor het hoger onderwijs bekend moeten maken.

Populaire studies aan de technische universiteiten zijn vooral Bouwkunde en Industrieel Ontwerp. Ook Werktuigbouwkunde heeft acht procent meer vooraanmeldingen. Grote winnaar aan de universiteiten is Technische Wiskunde, met 31 meer aanmeldingen en daarmee een stijging van bijna twee derde. De studie Molecular Science and Technology van de TUE neemt het sterkst toe van alle opleidingen met 156 procent. De hogescholen zien de aanmeldingen voor Elektrotechniek en Technische Natuurkunde toenemen. Voor hbo Werktuigbouwkunde schreven zich 70 extra studenten in.

Niet alle technische studies zien de aanmeldingen binnenstromen. Op universitair niveau is respectievelijk 18 en 17 procent minder studenten geïnteresseerd in Technische Natuurkunde en Biomedische Technologie. De hogescholen zien de aanmeldingen voor onder meer Informatica en Civiele Techniek afnemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content