Tools&Toys

100 MHz oscilloscoop Agilent combineert groot display met mixed-signal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Infiniivision 7000-serie van Agilent heeft vier nieuwe modellen die 100 MHz halen. De reeks van mixed-signal en digitale-opslagoscilloscopen biedt nu bandbreedtes van 100 MHz tot 1 GHz. De instrumenten kunnen honderdduizend golfvormen per seconde verwerken en afbeelden op het 12,2 inch XGA-lcd-scherm. De kasten zijn 7 inch diep en wegen iets meer dan 6 kg. Het grote scherm maakt het mogelijk om twintig signalen tegelijk te bekijken. De Infiniivision 7000-modellen kunnen worden uitgerust met een scala aan softwareopties. Er zijn pakketten beschikbaar voor onder meer Can, Flexray, I2C, Lin, RS232, SPI en Uart.

Elektronicaontwerpers gebruiken oscilloscopen als hun belangrijkste tool om hun designs te testen. Daarbij is het cruciaal om subtiele signaaldetails en zelden voorkomende gebeurtenissen in beeld te brengen. Agilent stelt dat zijn Infiniivision 7000-familie het beste inzicht geeft in ontwerpen die analoge en digitale of seriële signalen bevatten. De combinatie van een groot display en mixed-signalmogelijkheden was eerder niet voorhanden voor designers die slechts 100 MHz nodig hadden, claimt het bedrijf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content