Kort nieuws

10 procent AMD-werknemers op straat

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

AMD ontslaat dit jaar ruim 1600 werknemers, een tiende van zijn totale aantal medewerkers. De maker van X86-processoren zit al een tijd in zwaar weer. De producten moeten het afleggen tegen concurrent Intel en het kost AMD moeite om zijn aankoop, de grafische processormaker Ati, te integreren. Het bedrijf moest afgelopen jaar meer dan twee miljard euro aan verlies incasseren. Het tegenvallende eerste kwartaal was de druppel.

Tegelijk met dit nieuws kwam naar buiten dat AMD drie nieuwe dualcoreprocessoren introduceert gericht op embedded toepassingen als netwerkopslag, telecommunicatieproducten en kiosksystemen. De Athlon X2 3400e, 3600+ en 4200+ verstoken tussen de 22 watt en de 35 watt. Concurrent Intel lanceerde vorige maand ook een embedded-processorlijn, de Atom. Deze richt zich echter meer op draagbare consumentenelektronica als grote broer van de Arm-processoren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content